Kawasakiweekje

Begin deze week was het tijd voor de introductie van de Kawasaki Z125 en Ninja 125, in het altijd fraaie Malaga.

Dus kon de wekker weer op een onaardse tijd voor een rit naar Eindhoven, gevolgd door de enige geschikte vlucht van de dag om nog voor de middag op locatie te arriveren. Om vervolgens een paar uur te kunnen overbruggen voordat het programma zou beginnen… maar goed, eenmaal zo ver werd de groep gefêteerd op een fraai georganiseerde presentatie in een hippe nieuwe kroeg annex brouwerij… het uitzicht op alle roestvrijstalen tanks en apparatuur voegt toch iets toe.

Vervolgens, geheel volgens programma tekst en uitleg over de motoren en wat er verder te gebeuren staat. Dag één het gebruikelijke ritje door het binnenland, nooit een straf en dat zal op deze lichtgewichtjes ook niet veel anders zijn. Maar dag twee… nou had ik al vernomen dat m’n oude kennissen van Moto Gymkhana Nederland er zouden zijn voor een Handling Course, daar keek ik dan ook reikhalzend naar uit, maar als bonus zouden we daarna ook nog eens op sleeptouw genomen worden door niemand minder dan wereldkampioen Supersport 300 Ana Carrasco. Met enthousiast commentaar uiteraard ‘Als je haar ziet rijden op de 125 lijkt het net Tom Sykes op z’n superbike, de verhoudingen kloppen gewoon zo perfect.

Maar goed. Daar mogen wij dus mee sparren. Alsof we ook maar in de buurt komen… bovendien heb ik de briefing ‘casual kleding’ te letterlijk genomen en zal dus in m’n kevlarbroek moeten volgen…  Enfin, beide motoren zijn superleuk, het volledige verslag staat inmiddels hier op Motorfreaks.  Of als je nog op tijd bent, kun je me in Soest zien en uithoren over mijn ervaringen.

Want we gaan meteen door naar het Militair Museum, waar de Kawasaki News Show weer neerstrijkt. En daar zal ik uiteraard ook naartoe gaan; het is druilerig weer, zondag en in Soest is het gezellig, gaat het over motoren en wat moet je anders? Misschien zie ik je daar nog.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.